Český turista si poranil hlavu po páde na snehovom poli

21.06.2008 Poprad

Vysoké Tatry 21. júna (TASR) - V sobotu večer približne o 20.30 hodine sa skončila záchranná akcia vo Veľkej Studenej doline vo Vysokých Tatrách, kde sa po páde na snehovom poli zranil 36-ročný český turista z Vyškova.
"Pod Prielomom sa pošmykol na snehovom poli a po približne 150-metrovom páde cez skalný prah si poranil hlavu. Pomáhala mu posádka Leteckej záchrannej zdravotnej služby (LZZS) Air Transport Europe (ATE) z Popradu, ktorá turistu ošetrila a dopravila do popradskej nemocnice, " informoval TASR hovorca LZZS ATE Pavol Svetoň.
Vrtuľník popradskej LZZS zasahoval v sobotu aj v Slovenskom raji. V Kláštorskej doline nad Dúhovým vodopádom popoludní pocítil nevoľnosť 53-ročný litovský turista z Rigy. Posádka ho naložila na palubu vrtuľníka a transportovala do nemocnice v Poprade.
Vzápätí prevzal dispečer LZZS výzvu na pomoc paraglajdistovi, ktorý údajne spadol v horskom teréne neďaleko Lendaku v okrese Kežmarok. Posádka vrtuľníka však našla iba padák, paraglajdista na mieste nehody nebol.
 

Vyberte región